معهد ترايدنت TRAIDNT FORUM
يا ضيفنا الكريم سلام الله عليك
نعلم جميعاً ان المنتدي مكان لتبادل المنفعة ولكي نفيد ونستفيد ..
من فضلك ساهم بقدر المستطاع واجعل دورك فعال بالمنتدي على الأقل قم بشكر الشخص الذي إستفدت من موضوعه ..
فنحن نعمل جميعاً على نشر الفائدة فشارك في هذا العمل ولا تكتفي بالمشاهدة فقط ..

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

معهد ترايدنت TRAIDNT FORUM
يا ضيفنا الكريم سلام الله عليك
نعلم جميعاً ان المنتدي مكان لتبادل المنفعة ولكي نفيد ونستفيد ..
من فضلك ساهم بقدر المستطاع واجعل دورك فعال بالمنتدي على الأقل قم بشكر الشخص الذي إستفدت من موضوعه ..
فنحن نعمل جميعاً على نشر الفائدة فشارك في هذا العمل ولا تكتفي بالمشاهدة فقط ..
معهد ترايدنت TRAIDNT FORUM
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
اذهب الى الأسفل
AZHAR
AZHAR
عضو جديد
 عضو جديد
المساهمات : 0
نقاط : 2482
السٌّمعَة : 0
العمر : 40
الموقع : www.traidnt-ar.com

جديد مندي الدجاج

الإثنين 22 يوليو 2024 - 20:42
مندي الدجاج


 مندي الدجاج  %D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%A6%D9%8A%D8%B3%D9%8A%D8%A9-%D9%84%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A9%D9%85%D9%86%D8%AF%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D8%AC%D8%A7%D8%AC




المكوّنات

[list=auto][*]1000 جم دجاجة صغيرة الحجم
[*]1/2 م ص ملح
[*]1/2 م ص فلفل اسود
[*]1/2 م ك كركم 
[*] لو متوفر عندكم لون طعام احمر حطوا نقطتين انا مكنش عندي
[*]1/4 م ص بابريكا
[*]4 ملاعق كبار زيت نباتي
[*] للارز
[*]2 كوب أرز بسمتي حبه طويله
[*]1/2 جزرة مبشورة
[*] 1 بصله متوسطه مقطعه صغير
[*] 2 فلفل حامي كامل
[*]3 فصوص توم بقشرهم بس يتقسموا ع اتنين
[*]عود قرفه
[*]5 فصوص حبهان 
[*] ورقتين لورا
[*]1 ليمون مجفف او لومي
[*]معلقه صغيره فلفل اسود حب
[/list]

الخطوات

[list=list-none][*]1
نجيب الدجاجه نغسلها كويس جدا علشان الزفارة بفضل شخصيا بالطحينه والليمون والملح وبعدها نعمل فيها فتحات بالسكينه
ونخلط ف طبق الزيت مع الملح والفلفل الأسود والبابريكا والكركم واللون الأحمر اذا متوفر ونقلبهم كويس ونحطهم ع الدجاجه وندعكها كويس علشان تشرب كل التوابل دي
انا بحب اسبها من بليل ف التلاجه او قبلها ب 3/4 ساعات مثلا

[*]2

 مندي الدجاج  %D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-2-%D9%85%D9%86-%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A9-%D9%85%D9%86%D8%AF%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D8%AC%D8%A7%D8%AC مندي الدجاج  %D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-2-%D9%85%D9%86-%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A9-%D9%85%D9%86%D8%AF%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D8%AC%D8%A7%D8%AC مندي الدجاج  %D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-2-%D9%85%D9%86-%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A9-%D9%85%D9%86%D8%AF%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D8%AC%D8%A7%D8%AC
[*]3
نجيب الأرز نغسله كويس وننقعه ف مايه من الحنفيه نص ساعه وبعدين نصفيه ونحطه ف صنيه تدخل الفرن ونحط عليه البصل والجزر والتوم والفلفل الحامي والبهارات الصحيحه ونحط ماء بارد ع الأرز يدوبك الأرز يتغطي زي مافي الصورة كده
 مندي الدجاج  %D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-3-%D9%85%D9%86-%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A9-%D9%85%D9%86%D8%AF%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D8%AC%D8%A7%D8%AC
[*]4

 مندي الدجاج  %D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-4-%D9%85%D9%86-%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A9-%D9%85%D9%86%D8%AF%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D8%AC%D8%A7%D8%AC مندي الدجاج  %D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-4-%D9%85%D9%86-%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A9-%D9%85%D9%86%D8%AF%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D8%AC%D8%A7%D8%AC مندي الدجاج  %D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-4-%D9%85%D9%86-%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A9-%D9%85%D9%86%D8%AF%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D8%AC%D8%A7%D8%AC
[*]5
وبعدين نغطي الصنيه بتاعت الارز بورق فويل طبقتين كويس ونخرمهم وبعدين نحط الدجاج فوق الورق الفويلق ونغطي ع الدجاج بطبقه من ورق الفويل ونحكم الاغلاق جيدا
[*]6

 مندي الدجاج  %D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-6-%D9%85%D9%86-%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A9-%D9%85%D9%86%D8%AF%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D8%AC%D8%A7%D8%AC مندي الدجاج  %D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-6-%D9%85%D9%86-%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A9-%D9%85%D9%86%D8%AF%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D8%AC%D8%A7%D8%AC مندي الدجاج  %D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-6-%D9%85%D9%86-%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A9-%D9%85%D9%86%D8%AF%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D8%AC%D8%A7%D8%AC
[*]7

 مندي الدجاج  %D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B7%D9%88%D8%A9-7-%D9%85%D9%86-%D9%88%D8%B5%D9%81%D8%A9-%D9%85%D9%86%D8%AF%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D8%AC%D8%A7%D8%AC
[*]8
وندخلهم فرن سخن ع الارضيه من ١٥ ل ٢٠د وبعدها نرفع الشبكه اقل من المنتصف الفرن لمده ساعه واشيل الفويل واحطهم تحت الشويه ياخدوا لون خفيف وبعد مايخرج بطفي فيهم فحمه
[/list]
الرجوع الى أعلى الصفحة

سجل دخولك أو سجل عضوية جديدة لتستفيد أكثر من المنتدى!

سجل دخولك أو سجل عضوية جديدة لتحصل على المزيد من المنتدى!

تسجيل الدخول

إذا كان لديك حساب ، الرجاء تسجيل الدخول

تسجيل الدخول
تسجيل عضوية جديدة

إنشاء حساب جديد في المنتدى مجاني تمامًا

قم بالتسجيل الآن
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
المعهد غير مسؤول عن أي اتفاق تجاري أو تعاوني بين الأعضاء
فعلى كل شخص تحمل مسئولية نفسه إتجاه مايقوم به من بيع وشراء وإتفاق وأعطاء معلومات موقعه
التعليقات المنشورة لا تعبر عن رأي معهد ترايدنت ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك (ويتحمل كاتبها مسؤولية النشر)